Εορτασμός της Παγκόσμιας Hμέρας Τουρισμού 2016 - Eπιστολή προς ξενοδόχους της περιοχής

Αξιότιμοι συνεργάτες!

 

​ Για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού 2016 όπως κάθε χρόνο, η αντ/ρχία Τουρισμού & Απασχόλησης του Δήμου Χερσονήσου θα οργανώσει ένα δεκαπενθήμερο εκδηλώσεων, στις οποίες καλούνται να συμμετέχουν κυρίως οι τουρίστες επισκέπτες με σκοπό να αποκομίσουν μια επιπλέον εμπειρία που θα τους συνδέσει με τον τόπο που επέλεξαν για τις διακοπές τους.

Μακροπρόθεσμος στόχος είναι η δημιουργία ενός ρεύματος επισκεπτών, προς το τέλος Σεπτεμβρίου, αρχές Οκτωβρίου, οι οποίοι θα έρχονται για αυτό τον λόγο, γνωρίζοντας δηλαδή για τις συγκεκριμένες εκδηλώσεις και επιθυμώντας να συμμετέχουν σε αυτές.

 

Επιπρόσθετα, η διοργάνωση του δεκαπενθημέρου των εκδηλώσεων εξυπηρετεί και άλλους σκοπούς όπως:

α)   τον εμπλουτισμό της ταξιδιωτικής εμπειρίας των τουριστών

β)   την αναβάθμιση των παρεχόμενων δραστηριοτήτων του τόπου προς τους τουρίστες επισκέπτες 

γ)   την ανάδειξη της τοπικής ταυτότητας και κουλτούρας.

δ)   την ικανοποίηση των τουριστών που έχουν αυξημένο  ενδιαφέρον για πολιτιστικές δραστηριότητες και την προσέλκυση επιπλέον τουριστών με αυτό το ενδιαφέρον.

ε)    την ενίσχυση της επισκεψιμότητας του προορισμού, προς το τέλος της τουριστικής περιόδου

στ)  την αύξηση της ανταγωνιστικότητας, λόγω των εκδηλώσεων, εμπλουτισμός προϊόντος

 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διάφορες εκδηλώσεις μεταξύ των οποίων εντάσσονται αυτές που εθελοντικά οργανώνουν οι τοπικοί σύλλογοι, δηλαδή η τοπική κοινωνία, ο επιχειρηματικός κόσμος, με την οικονομική, υπηρεσιακή και υλική στήριξη του Δήμου, καθώς και όλους τους φίλους και οικοδεσπότες των επισκεπτών.

 

Ως εκ τούτου, σας ενθαρρύνουμε και σας προσκαλούμε και φέτος να συμμετέχετε ενεργά στην οργάνωση των εκδηλώσεων με την προσφορά μέρους των εδεσμάτων που θα προσφερθούν. 

Συγκεκριμένα, στις κάτωθι ημερομηνίες προβλέπονται εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας και παρακαλούμε πολύ η προσφορά σας σε φαγητό να αφορά μικρές ατομικές μερίδες που να αντιπροσωπεύουν την τοπική μας γαστρονομία. 

 

Διευκρινίζουμε ότι οι εκδηλώσεις αυτές περιλαμβάνουν και άλλα σημαντικά μέρη όπως μουσικοχορευτικό από εθελοντές των τοπικών συλλόγων, επίδειξη και παρασκευή λουκουμάδων, επίδειξη παρασκευής ρακί, επίδειξη παρασκευής τυριών, ζωντανή μουσική κλπ. 

Όλα τα παραπάνω, για τα οποία μεριμνούν οι τοπικοί σύλλογοι, ο Δήμος και οι εθελοντές, είναι σημαντική προσφορά προς τους πελάτες σας. 

Το ενδιαφέρον για το καλύτερο αποτέλεσμα είναι κοινό και παρακαλούμε για την ανταπόκριση σας.

 

Τα φαγητά πρέπει να μεταφερθούν σε δίσκους στους οποίους απευθείας θα προσφερθούν (σε μπουφέ) και θα πρέπει ανά είδος να είναι τουλάχιστον 150 μικρές ατομικές μερίδες. Μπορείτε να παρέχετε παραπάνω από ένα είδος εάν επιθυμείτε.

Οι μπουφέδες η τα μεμονωμένα σκεύη με τα φαγητά θα πρέπει να μεταφερθούν από την επιχείρηση σας, με δικό σας μέσο - εκτός άλλης συμφωνίας με τους συλλόγους, στον χώρο των εκδηλώσεων και να βρίσκονται εκεί έτοιμα προς παρουσίαση, έως τις 19.00

Είναι πολύ σημαντικό στο σημείο αυτό να σας διευκρινίσουμε ότι, εάν μια επιχείρηση προτείνει να στήσει τον δικό της πάγκο και με δικό της προσωπικό να προσφέρει το φαγητό που θα ετοιμάσει - με ανταποδοτικό όφελος την επιτόπου διαφήμισή της με τα μέσα που θα επιλέξει, αυτό είναι αποδεκτό και θα εγκριθεί η πρότασή της.

Είναι επίσης σημαντικό να τονίσουμε ακόμα μία φορά ότι είμαστε στη διάθεσή σας για να συζητήσουμε τις προτάσεις σας για την καλύτερη διοργάνωση του δεκαπενθημέρου τουρισμού, για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού.

 

Σας αναφέρουμε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την ως άνω συμμετοχή σας ενώ σύντομα θα σας στείλουμε το ολοκληρωμένο πρόγραμμα του δεκαπενθημέρου, για την ενημέρωση των πελατών σας

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ (ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ)

 

1) ΣΤΗ ΣΤΑΛΙΔΑ - Τετάρτη 25/09/2016, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ 

 

2) ΣΤΑ ΜΑΛΙΑ - Δευτέρα 26/09/2016, ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ

 

3) ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ - Τρίτη 27/09/2016, ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ, ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ - ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ, ΣΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΟΔΩΝ Ν. ΝΕΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

 

3) ΣΤΙΣ ΓΟΥΒΕΣ - Παρασκευή 30/09/2016, ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΚΑΤΩ ΓΟΥΒΕΣ

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΕΝΕΡΓΑ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΛΟΓΟΤΥΠΩΝ ΤΟΥΣ

 

 

Παρακαλούμε για την ανταπόκρισή σας και την γνωστοποίηση της  προσφοράς σας στο e-mail tourism@hersonisos.gr

 

Mε εκτίμηση

 

 

 

Ευθύμιος Μουντράκης

Αντιδήμαρχος Τουρισμού & Απασχόλησης

Δήμου Χερσονήσου 

Διεύθυνση: ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΜΑΛΙΩΝ, 25ης Μαρτίου, 70007 Μάλια

 

Efthimios Mountrakis
Deputy Mayor, Tourism & Employement

Municipality of Hersonissos
Address:
 MALIA TOWNHALL, 25th Martiou Str, 7007 Malia, Crete Greece - Map it 

Email: e.mountrakis@hersonisos.gr   -   Web: http://www.hersonissos.gr

T: +30 28973 40230, F: +30 28970 29845