Στις 11 Μαϊου 2012, η Ολυμπιακή Φλόγα στο Δήμο Χερσονήσου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στις 11 Μαϊου 2012, η Ολυμπιακή Φλόγα στον Δήμο Χερσονήσου

 

Σας γνωρίζουμε ότι από 10 έως 17 Μαϊου 2012 θα διεξαχθεί επί ελληνικού εδάφους η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία των ΧΧΧ Ολυμπιακών Αγώνων «ΛΟΝΔΙΝΟ 2012» στο πρόγραμμα της οποίας περιλαμβάνεται ο Δήμος Χερσονήσου. Η φλόγα θα φτάσει στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 18 Μαΐου όπου θα συνεχίσει το ταξίδι της για 70 ημέρες. 

Το γεγονός αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να στηρίξουμε ενεργά τις αξίες και τα ιδανικά που πρεσβεύουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες καθώς και να συμμετέχουμε ενώ πρόκειται για αποτελέσει αντικείμενο παγκοσμίου ενδιαφέροντος, ως είθισται.

ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ, ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ 

όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν ως λαμπαδηδρόμοι στον Δήμο Χερσονήσου,

να προσέλθουν στο Δημαρχείο που βρίσκεται στην έδρα του Δήμου Χερσονήσου, στις Γούρνες, να παραλάβουν και να συμπληρώσουν την σχετική αίτηση συμμετοχής έως τη Δευτέρα 02 Απριλίου 2012.

Ο συνολικός αριθμός των λαμπαδηδρόμων που θα επιλεγούν για τον Δήμο Χερσονήσου είναι έξι (6).

Σύμφωνα με τις οδηγίες της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Οργανωτικής Επιτροπής των Ο.Α. «ΛΟΝΔΙΝΟ 2012» απαραίτητη προϋπόθεση για την επιλογή των λαμπαδηδρόμων είναι να είναι γεννημένοι μέχρι και το έτος 1994.

Προτεραιότητα έχουν:

α) Οι Ολυμπιονίκες

β) Οι διακριθέντες στον Αθλητισμό με σειρά προτεραιότητας διάκρισης (όπως Παγκόσμια – Ευρωπαϊκά – Πανελλήνια Πρωταθλήματα κ.ο.κ.)

γ) Οι διακεκριμένοι στις Τέχνες, στα Γράμματα και στην κοινωνική προσφορά

δ) Στις ανωτέρω ιδιότητες περιλαμβάνονται αθλητές ή άτομα που ανήκουν στις ομάδες με ειδικές δεξιότητες (ΑΜΕΑ)

Είναι στην αρμοδιότητα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Οργανωτικής Επιτροπής των Ο.Α. «ΛΟΝΔΙΝΟ 2012» να προβούν σε αντικατάσταση λαμπαδηδρόμου, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Για κάθε πληροφορία, διευκρίνιση, παρακαλούμε επικοινωνείτε στο Α. Γραφείο Προγραμματισμού στα τηλ 2813404661 και 6955511091 (κα Ελένη Μαραγκάκη).