Διακρίσεις μαθητών του Γενικού Λυκείου Γουβών

Η «βραδιά του ερευνητή» είναι η μεγαλύτερη πανευρωπαϊκή γιορτή επιστήμης και έρευνας  που διοργανώνεται  κάθε χρόνο σε 300 πόλεις και με  συμμετέχοντες από όλη την Ευρώπη με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Στην Ελλάδα υλοποιήθηκε πλήθος  εκδηλώσεων και πραγματοποιήθηκαν μαθητικοί διαγωνισμοί  την  Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου. Τα έργα των μαθητών βραβεύτηκαν και εκτέθηκαν στον Υδροβιολογικό Σταθμό της Ρόδου και θα φιλοξενηθούν στο χώρο του Ενυδρείου Κρήτης μέχρι τέλους του έτους.

 Το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) και το Ενυδρείο Κρήτης, στα πλαίσια των εκδηλώσεων, διοργάνωσαν  διαγωνισμό  ζωγραφικής, φωτογραφίας και βίντεο με θέμα τον υδάτινο κόσμο. Η μαθήτρια της Β΄ τάξης του ΓΕΛ Γουβών, Πετρολιάγκη Δήμητρα του Κωνσταντίνου, που συμμετείχε στο διαγωνισμό ζωγραφικής, απέσπασε το 2ο πανελλήνιο βραβείο. Το βραβείο επιδόθηκε στην μαθήτρια από τις  ερευνήτριες Wanda Πλαϊτη, μέλος του Ινστιτούτο Θαλάσσιας Βιολογίας, Βιοτεχνολογίας και Υδατοκαλλιεργειών, και Θάλεια Πολυχρονάκη, μέλος του τμήματος Εκπαίδευσης και Ενημέρωσης του Ενυδρείου Κρήτης. Κατά την διάρκεια της βράβευσης προσφέρθηκε ως δώρο στη μαθήτρια ένα βιβλίο, την έκδοση του οποίου επιμελείται το ΕΛΚΕΘΕ, με θέμα την φωτογράφιση του βυθού. Καθοδηγητής και υπεύθυνος για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό ήταν ο καθηγητής βιολογίας, Μανόλης Γεωργουλάκης.

Επίσης, οι μαθητές της Α΄ τάξης του σχολείου Τζανίδης Ανδρέας του Ηλία και Κέντρου Άννα του Ελευθερίου συμμετείχαν στο 14ο  Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Open Taekwon-Do (ITF) στις 14 & 15 Νοεμβρίου 2015, το οποίο διεξήχθη στο Blagoevgrad της Βουλγαρίας. Στην κατηγορία juniors sparing (μάχη), ο πρώτος κατέλαβε την 4η θέση στο ατομικό στα -63 Kg και την 3η θέση στο ομαδικό της Εθνικής Ελλάδος, ενώ η δεύτερη κατέλαβε την 2η θέση στο ατομικό στα -70 kg. Ο Ανδρέας Τζανίδης είναι κάτοχος μαύρης ζώνης 3 dan, ασχολείται 11 χρόνια με το Taekwon-Do (ITF) στον Αθλητικό Σύλλογο Κένταυρος Μαλίων και  η Άννα Κέντρου  είναι κάτοχος μαύρης ζώνης 2 dan, ασχολείται 11 χρόνια με το Taekwon-Do (ITF) στον Αθλητικό Σύλλογο Αχιλλέα Γουβών. Δάσκαλος και προπονητής τους είναι ο Γιάννης Γεροντής, κάτοχος 6 dan, ο οποίος είναι διεθνής εκπαιδευτής.