Εκδηλώσεις στην Ανώπολη

Το Σάββατο 18 Αυγούστου 2012, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανωπόλεως Δήμου Χερσονήσου σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε τη θεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους «Ο σκανδαλιάρης υπηρέτης» βασισμένη στο κείμενο του Καρλο Γκολντονι "ο υπηρέτης δυο αφεντάδων". Η παράσταση είναι γεμάτη με στοιχεία της comedia de l' arte, ενώ το εξαιρετικό χιούμορ, η παντομίμα και οι σπαρταριστοί διάλογοι δίνουν μια ευχάριστη και πολλές φορές ξεκαρδιστική νότα στην παράσταση και κυρίως στα παιδιά που το παρακολουθούν με αμείωτο ενδιαφέρον και αγωνία για την συνέχεια της ιστορίας.

Την παράσταση θα παρουσιάσει η ομάδα «Σχήμα 7», δίπλα στο Νηπιαγωγείο Ανώπολης, στις 21.15΄και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Μπερδέματα, μηχανορραφίες, σπαρταριστό χιούμορ, αταξίες και βέβαια σκανδαλιές σε ένα παιχνίδι μεταμορφώσεων που μοναδικός σκοπός είναι η αγάπη και όλα τα συνοδευτικά της. Η παράσταση είναι ντυμένη μουσικά με αποσπάσματα από έργα κλασσικών συνθετών όπως Μότσαρτ, Τσαϊκόφσκι, Βιβάλντι κ.α. στην προσπάθεια της ομάδας να φέρει τα παιδιά κοντά σε μια πρώτη γνωριμία με την κλασσική μουσική. Η θεατρική διασκευή για παιδιά είναι της Κατερίνας Ζουρίδη και της Ράνιας Πλατάκη, η σκηνοθεσία και η μουσική επιμέλεια του Κώστα Μεταξάκη. Παίζουν οι ηθοποιοί: Μάνος Ζειμπέκης, Ράνια Πλατάκη, Κατερίνα Ζουρίδη, Βαρδής Σαμαριτάκης και ο Χρόνης Σαπουντζάκης.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανώπολης είναι ενεργός καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου, τιμώντας την ιστορία, τα έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου καθώς επίσης την κοινωνία και τους τοπικούς καλλιτέχνες.

Εξάλλου, μια από τις πιο όμορφες βραδιές στον Δήμο Χερσονήσου, απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν στην συναυλία έντεχνης παραδοσιακής μουσικής που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανώπολης, τον προηγούμενο μήνα, με τον δεξιοτέχνη του λαούτου, Μιχ. Φραγκιαδάκη και το συγκρότημα «Πύλη του Ήχου», στο καταπράσινο Δασσύλιο του Αγίου Νικολάου.

Το συγκρότημα «Πύλη του Ήχου» αποτελεί μια παρέα νέων μουσικών και τραγουδιστών, που ταξιδεύουν τους ακροατές σε μια μουσική εμπειρία, με σεβασμό και ευαισθησία στα μουσικά παραδοσιακά και έντεχνα μονοπάτια της Κρήτης. Στο συγκρότημα συμμετέχουν η Μαριαλένα Μπιζανάκη στο τραγούδι και ιδιόφωνα, ο Αντώνης Ζαχαριάδης στο τραγούδι και την κιθάρα, ο Γιώργος Ρασούλης στο τραγούδι και τη λύρα, ο Γιώργος Παντελάκης στο τραγούδι, το τζουρά και το ούτι, ο Στρατής Φραγκιαδάκης στο λαγούτο, ο Νίκος Χαριστάκης στα κρουστά και ο Δημήτρης Μανουσάκης στην ασκομπαντούρα.