Συγχαρητήριο Μήνυμα Δημάρχου Χερσονήσου

 

O Δήμαρχος Χερσονήσου συγχαίρει τους μαθητές για την εισαγωγή τους στα Ανώτερα και Ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας. Η επιτυχία τους αυτή αποτελεί την πρώτη δικαίωση των προσπαθειών  τους σε όλη τη διάρκεια των μαθητικών τους χρόνων, κυρίως όμως του τελευταίου χρόνου λόγω της διαδικασίας των Πανελλαδικών εξετάσεων. Συνάμα αποτελεί το πρώτο  σκαλοπάτι, καθώς παίρνει ειδικό νόημα το αρχαίο ρητό <<τα αγαθά κόποις κτώνται>>. Οι κόποι, λοιπόν , απέδωσαν καρπούς.

 

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν επίσης και στις οικογένειες τους , διότι υπήρξαν αρωγοί και συνοδοιπόροι της προσπάθειας και της αγωνίας των παιδιών τους.

 

Συγχαρητήρια, ωστόσο, αξίζουν και σε εκείνους τους μαθητές που παρότι προσπάθησαν, δεν συγκαταλέχθηκαν στους πίνακες των επιτυχόντων για πολλούς και διαφορετικούς λόγους, καθώς είναι γνωστό ότι η επιτυχία ή μη είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων. Όπως και να χει σημασία έχει πάντα το ταξίδι  και όχι ο προορισμός, όπως έγραψε και ο μεγάλος Έλληνας ποιητής Κωνσταντίνος Καβάφης.

 

Για όλους λοιπόν ήταν ένα μεγάλο ταξίδι, γεμάτο εμπειρίες και κυρίως μια μικρή γεύση από τη ζωή, όπως εμείς οι μεγαλύτεροι την εννοούμε. Ταξίδια  τέτοιου τύπου, γεμάτα εμπειρίες και κυρίως γεμάτα ευκαιρίες, θα έχουν την δυνατότητα να κάνουν πολλά.

 

 

Καλές σπουδές και κυρίως καλή τύχη σε όλους!

 

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου

Γιάννης Μαστοράκης