Το Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου τιμά την Αλεξία Μουζά

 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με μεγάλη χαρά το Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου τίμησε μια από τις σημαντικότερες πιανίστριες παγκοσμίως, η οποία χαρίζει ακτινοβόλες και λαμπερές  στιγμές καθαρής μουσικής εμπειρίας σε ολόκληρο τον κόσμο. Την Αλεξία Μουζά.

 

«Πιανίστρια με καταπληκτική ενέργεια, καθαρότητα και ακρίβεια», η Αλεξία αφήνει το αστραφτερό αποτύπωμα της τέχνης της από το Ηράκλειο μέχρι το Καράκας, από την Αθήνα μέχρι το Βερολίνο και το Τόκυο, από την Κίνα μέχρι το Ισραήλ.

 

 Λειτουργώντας ίσως λίγο τοπικιστικά-είμαστε υπερήφανοι που είναι από την ίδια πόλη με μας-αλλά λειτουργώντας κυρίως ηθικά και συμβολικά, θεωρήσαμε χρέος μας, ως  Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου, να την καλέσουμε για να την τιμήσουμε και να τη γνωρίσουμε από κοντά. Σε μια εποχή ισοπέδωσης, πνευματικής  φτώχειας και ηθικής κατάπτωσης, μια πορεία ζωής και τέχνης όπως αυτή της Αλεξίας,  μας εμπνέει και μας γεμίζει χαρά και αισιοδοξία. Μας κάνει να κοιτάζουμε λίγο πιο ψηλά.

 

Η Αλεξία συνομίλησε με τους μαθητές και τους καθηγητές του σχολείου, άκουσε τα παιδιά να παίζουν πιάνο και έπαιξε κι εκείνη, σκορπίζοντας ενθουσιασμό και συγκίνηση σε όσους είχαν την ευκαιρία να παρευρεθούν.