ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΣΤΗΝ «ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ»

Χερσόνησος, 4 Φεβρουαρίου  2013

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΘΕΜΑ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΣΤΗΝ «ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ»

 

Με ιδιαίτερα δυσάρεστη έκπληξη διαπιστώσαμε σε επιστολή της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας προς το Δήμαρχο Χερσονήσου, η οποία δημοσιοποιήθηκε σε τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, να εκτοξεύονται με περισσή ευκολία ανυπόστατες κατηγορίες εναντίον του Δήμου Χερσονήσου.

Συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρονται επί λέξει τα ακόλουθα «Δεν σας κρύβουμε ότι οι δημότες σας είναι πεπεισμένοι ότι τις φόλες τις τοποθετεί ο Δήμος, εννοώντας βέβαια υπαλλήλους της καθαριότητας και της συγκομιδής απορριμμάτων».


Οι συντάκτες της επιστολής όφειλαν να γνωρίζουν την ευαισθησία με την οποία αντιμετωπίζει ο Δήμος Χερσονήσου τα ζητήματα που αφορούν τα ζώα συντροφιάς (δεσποζόμενα και αδέσποτα).


Έμπρακτη απόδειξη του ενδιαφέροντος του Δήμου για το θέμα των αδεσπότων σκύλων αποτελεί η διενέργεια εκ μέρους του δυο διαδοχικών προγραμμάτων διαχείρισης αδέσποτων σκύλων, το πρώτο από τα οποία εκτελέστηκε το έτος 2012, ενώ αυτή τη στιγμή ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την εκτέλεση του προγράμματος που θα καλύψει το έτος 2013.

Στα προγράμματα αυτά περιλαμβάνεται η εκτέλεση ιατρικών πράξεων που αφορούν τους αδέσποτους σκύλους της περιοχής (εξέταση, εμβολιασμός, στείρωση, κ.α.). Παράλληλα πρόκειται να υλοποιηθεί εντός του έτους 2013 σειρά ενεργειών εκ μέρους του Δήμου Χερσονήσου, οι οποίες αποσκοπούν στην ευαισθητοποίηση, εκπαίδευση και επιμόρφωση μαθητών και ενηλίκων σε θέματα που αφορούν τη σχέση του ανθρώπου με τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς.