Ο ΔΗΜΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ "ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ. Η ΔΙΑΛΟΓΗ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ"

Χερσόνησος, 5 Μαρτίου  2013

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Θέμα: Διοργάνωση Ημερίδας με τίτλο «Ορθολογική Διαχείριση Αστικών Απορριμμάτων.  Η Διαλογή στην Πηγή μονόδρομος για τις Τοπικές Κοινωνίες» στο Δήμο Χερσονήσου

 

Ο Δήμος Χερσονήσου διοργανώνει  το Σάββατο 9 Μαρτίου 2013,  στις 9:30,  στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Ενιαίου Λυκείου στο Λιμένα Χερσονήσου (έναντι Δημοτικού Καταστήματος Χερσονήσου) ημερίδα με θέμα:

 

«Ορθολογική Διαχείριση Αστικών Απορριμμάτων.

Η Διαλογή στην Πηγή μονόδρομος για τις Τοπικές Κοινωνίες»

 

Η ημερίδα έχει σαν στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των αρμόδιων φορέων και δημοτών σε θέματα Ορθολογικής Διαχείρισης Απορριμμάτων, ενώ συγχρόνως θα παρουσιαστούν δράσεις που θα υλοποιηθούν άμεσα.

 

Συγκεκριμένα, στο πρώτο μέρος θα παρουσιαστεί από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Σπύρο Κατσαμποξάκη  ο απολογισμός του έργου Καθαρισμού και Αποκομιδής Απορριμμάτων που πραγματοποιείται στο Δήμο Χερσονήσου. Θα παρουσιαστούν οι βέλτιστες πρακτικές από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΗELESI (Ελληνικής Βιομηχανίας Περιβαλλοντικών Συστημάτων) κ. Αθανάσιο Αδριανόπουλο και  θα συζητηθούν προτάσεις βελτίωσης και εφαρμογής νέων τεχνολογιών που αφορούν στην ορθολογικότερη διαχείριση των Αστικών Απορριμμάτων.

 

Στο δεύτερο μέρος, θα γίνει παρουσίαση του έργου: «Μονάδα μηχανικής διαλογής και κομποστοποίησης οργανικού κλάσματος» που πρόκειται να υλοποιηθεί στο ΧΥΤΑ Χερσονήσου, από το Γενικό Διευθυντή του ΦΟ.Δ.Σ.Α Βορείου Πεδιάδας Α.Ε  κ. Γιώργο Παπαδάκη. Επίσης, από το Εργαστήριο Διαχείρισης Στερεών Υπολειμμάτων & Υγρών Αποβλήτων του Τ.Ε.Ι Κρήτης η κ. Φένια Γάλλιου θα παρουσιάσει το σύστημα τιμολόγησης  Πληρώνω Όσο Πετάω Pay-As-You-Throw”, που θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε ξενοδοχειακές μονάδες του Δήμου Χερσονήσου τη νέα τουριστική περίοδο. Τέλος, θα γίνει παρουσίαση του προγράμματος οικιακής κομποστοποίησης από την Ειδική Σύμβουλο του Δημάρχου κ. Νατάσσα Νηστικάκη, Χημικό Μηχανικό ΕΜΠ.

 

Στην εκδήλωση θα διανεμηθεί ενημερωτικό φυλλάδιο που περιλαμβάνει  τις νέες  δράσεις του Δήμου Χερσονήσου σε σχέση με την Διαχείριση των Αστικών Απορριμμάτων και πρακτικές συμβουλές ανακύκλωσης.

 

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης είπε: «Η διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί ένα από τα πλέον σύνθετα και δύσκολα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η χώρα μας, όπως κάθε σύγχρονη κοινωνία. Σκοπός μας είναι η ευαισθητοποίηση όλων των ομάδων της τοπικής κοινωνίας, ώστε σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή να αναληφθούν συγκεκριμένα μέτρα για την διαχείριση των βιοαποβλήτων, όπως η ανακύκλωση».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ