main img main img main img main img main img main img main img main img

Συνάντηση Δημάρχου Χερσονήσου κ. Ζαχαρία Δοξαστάκη με την Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλειου κ. Θεανώ Βρέντζου

 

Χερσόνησος, 18 Ιουνίου 2013

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ:  Συνάντηση Δημάρχου Χερσονήσου κ. Ζαχαρία Δοξαστάκη με την Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεανώ Βρέντζου

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 18 Ιουνίου 2013 συνάντηση του Δημάρχου Χερσονήσου κ. Ζαχαρία Δοξαστάκη με την Αντιπεριφερειάρχη  υπεύθυνη για Κοινωνική Πολιτική, Αγροτική Οικονομία και Κτηνοτροφία, κ. Θεανώ Βρέντζου, στην έδρα της Περιφέρειας Κρήτης.


Στη συνάντηση συμμετείχαν ο κ. Γιώργος Μακράκης, Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για την Δημοτική Ενότητα Επισκοπής, ο κ. Νικόλαος Μαυράκης, Γενικός Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας Περιφέρειας Κρήτης και η κ. Μαρία Κοροβέζου, Γεωπόνος, Διεύθυνσης Περιβάλλοντος Δήμου Χερσονήσου.


Θέμα της συνάντησης ήταν η δημιουργία επισκέψιμου αμπελώνα, αξιοποιώντας το υφιστάμενο δημοτικό κληροδότημα Μαρίας Κουλούρα, το οποίο βρίσκεται στην Δημοτική Ενότητα Επισκοπής του Δήμου Χερσονήσου. Η δημιουργία του αμπελώνα αποσκοπεί στην ανάδειξη της σχέσης αμπελοκαλλιέργειας και της οινοποίησης με παραδοσιακές μεθόδους προκειμένου να γίνουν ευρύτερα γνωστές και νέες πρακτικές, πάντοτε με γνώμονα την ανάδειξη και την προώθηση της εφαρμογής μιας πράσινης μεθοδολογίας στον πρωτογενή τομέα παραγωγής.

 

Οι παρεμβάσεις που προτείνονται αποτελούν τμήμα μελέτης με τίτλο «Πράσινη Ανάπτυξη του Δήμου Επισκοπής», η οποία είχε ανατεθεί στην ΕΤΑΜ ΑΕ Συμβουλευτικών και Μελετητικών Υπηρεσιών από τον πρώην Δήμο Επισκοπής και ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο 2010 από τους μελετητές Νίκο Δρακωνάκη, Οικονομολόγο και Χριστίνα Πεδιαδιτάκη, Κοινωνική Λειτουργό.

 

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης δήλωσε σχετικά με την παρέμβαση:

 

«Η εν λόγω δράση θα αποτελέσει τον πυρήνα μιας ολοκληρωμένης παρέμβασης, η οποία θα υιοθετηθεί από ολόκληρο το Δήμο Χερσονήσου, διαμορφώνοντας ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης με τους εξής στόχους και βασικά χαρακτηριστικά:

  • - την επιστροφή του πληθυσμού στην ύπαιθρο
  • - ένα εργαλείο αγροτικής αναπτυξιακής πολιτικής
  • - την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος
  • - τη διατήρηση του περιβάλλοντος – πράσινης αρχιτεκτονικής, και
  • - τη διατήρηση των εθίμων και παραδόσεων που τείνουν να εκλείψουν».

 

Η Αντιπεριφερειάρχης  κ. Θεανώ Βρέντζου είπε:


«Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του τομέα ευθύνης που έχω στην Περιφέρεια Κρήτης, εγώ προσωπικά και οι συνεργάτες μου με μεγάλη χαρά συμμετέχουμε στην κοινή προσπάθεια Δήμου και Περιφέρειας για την αξιοποίηση του δημοτικού αμπελώνα, γιατί πιστέυομε ότι από αυτή τη συνεργασία θα ωφεληθεί η εδαφική περιφέρεια του Δήμου Χερσονήσου και ο πρωτογενής τομέας του Νομού.»

copyright © Δήμος Χερσονήσου