ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ

 

Χερσόνησος,  10 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΘΕΜΑ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ιδρύματος «Έλλη Αλεξίου», με θέμα: «Αρχαιολογικές όψεις του Δήμου Χερσονήσου», στο Κράσι την Κυριακή 9/9/2012.

 

Οι Εφορείες Αρχαιοτήτων (13η ΕΒΑ και ΚΓ’ ΕΠΚΑ) και η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Κρήτης παρουσίασαν, μέσα από τις ενδιαφέρουσες εισηγήσεις τους αντιπροσωπευτικό δείγμα των αρχαιοτήτων της περιοχής του Δήμου Χερσονήσου, όπως: τα νέα κλασικά ευρήματα στους ορεινούς όγκους του Κρασίου, τη Βασιλική Β’ στο Καστρί Λιμένα Χερσονήσου με το νέο νεκροταφείο, το θολωτό τάφο του Κρασίου, τις αναστηλωμένες εκκλησιές στο Δήμο Χερσονήσου.

 

Υπήρξε αναφορά σε όλες τις ιστορικές περιόδους και συζητήθηκαν οι πολιτικές για την προστασία της Νεώτερης Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς στο Κράσι.

 

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης, ο οποίος παρέστη στην εκδήλωση μαζί με τους  κ.κ. Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους, δήλωσε:

 

«Συγχαίρω ιδιαίτερα την Πρόεδρο του Δημοτικού Ιδρύματος «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ» Ζερβάκη Ιωάννα, Δημοτικό Σύμβουλο για την πρωτοβουλία αυτή και ευχαριστώ τις προϊστάμενες των Εφορειών Αρχαιοτήτων και τους εισηγητές για τη βοήθεια και τη συνδρομή στη διοργάνωση αυτής της σημαντικής εκδήλωσης. Η ανάδειξη και προστασία των αρχαιολογικών χώρων και μνημείων αποτελούν βασική προϋπόθεση του πολιτισμού και της ανάπτυξης ενός τόπου. Η Δημοτική Αρχή Χερσονήσου, αποδίδει μεγάλη σημασία στο φυσικό, πολιτιστικό και αρχαιολογικό περιβάλλον και προς την κατεύθυνση αυτή εργάζεται αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες και υλοποιώντας δράσεις. Ο Δήμος Χερσονήσου θα συμβάλλει με όσες δυνάμεις διαθέτει σε συνεργασία με τις αρμόδιες εφορείες αρχαιοτήτων, να εκδοθούν σε αφιερωματικό τόμο όλες οι αρχαιολογικές έρευνες και εργασίες για τα μνημεία του Δήμου Χερσονήσου.»