ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΜΕΝΕΛΑΟΥ ΠΑΡΛΑΜΑ ΣΤΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ

ΘΕΜΑ: Τελετή Απονομής Βραβείου εις Μνήμην ΜΕΝΕΛΑΟΥ  ΠΑΡΛΑΜΑ στη Χερσόνησο

 

Την Κυριακή 20 Μαίου 2012 πραγματοποιήθηκε η 14η Τελετή Απονομής Βραβείου εις μνήμην Μενέλαου Παρλαμά από το Σύλλογο των «Φίλων του Πανεπιστημίου Κρήτης» σε συνεργασία με το Δήμο Χερσονήσου  στο Γενικό Λύκειο Λιμένα Χερσονήσου παρουσία πλήθος κόσμου.

Κατά την εκδήλωση απεύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Ευριπίδης Στεφάνου. Η απονομή  έγινε από την Κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Κατερίνα Κόπακα και την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε η Φιλόλογος κ. Γεωργία Ορφανού.

Το φετινό βραβείο εις Μνήμην ΜΕΝΕΛΑΟΥ  ΠΑΡΛΑΜΑ απέσπασαν τρεις μεταπτυχιακοί φοιτητές για τις εργασίες τους: η κ. Χριστίνα Παπούλια, του Γεωργίου «Η εγκατάσταση στο Μικρό Καρβουνάρι και οι συνάφειές της: Η νέα συλλογή λιθοτεχνιών και η συμβολή τους στη μελέτη των κυνηγετικών δραστηριοτήτων της Μέσης Παλαιολιθικής περιόδου Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Παν/μίου Κρήτης (Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών ‘Αρχαίος Μεσογειακός Κόσμος’, κατεύθυνση Προϊστορική αρχαιολογία), ο κ. Δημήτριος Τσάλτας, του Βασιλείου «Ο μαύρος θάνατος στο Βυζάντιο μέσα από την ιστορική ματιά του Ιωάννη ΣΤ΄ Καντακουζηνού». (Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Φιλολογίας (κατεύθυνση Βυζαντινής Φιλολογίας) και η κ. Ειρήνη Παπατριανταφύλλου, του Ιωάνου «Αρρώστια, περίθαλψη και δημόσια υγεία στην Ελλάδα του 19ου αιώνα», Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Ρέθυμνο 2011. Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Ιστορίας (κατεύθυνση Νεότερη Ευρωπαϊκή και Ελληνική Ιστορία) του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας.

 

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου κατά τον χαιρετισμό του αφού ευχαρίστησε το Σύλλογο φίλων του Πανεπιστημίου Κρήτης για την πραγματοποίηση της απονομής στη γενέτειρα του Μενελάου Παρλαμά τη Χερσόνησο, ανακοίνωσε ότι μετά από δική του εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο Χερσονήσου, ο Δήμος θα προβεί σε ονοματοδοσία Οδού Μενελάου Παρλαμά, Πλατείας Μενελάου Παρλαμά και ότι θα φιλοτεχνήσει την προτομή του.

Η εκδήλωση έκλεισε σε πολύ ζεστό κλίμα και συγκινησιακή φόρτιση μετά την ομιλία της κυρίας Γεωργίας Ορφανού που είχε τίτλο «Μενέλαος Παρλαμάς Μερικές ψηφίδες».