Συμμετοχή στην έκθεση τουρισμού στις Βρυξέλλες

Στις μεγάλες εκθέσεις τουρισμού που πραγματοποιούνται εκτός Ελλάδας συμμετέχει ο Δήμος Χερσονήσου, σύμφωνα και με το προσφάτως εγκεκριμένο από τον ΕΟΤ Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής, το οποίο και αρχίζει να υλοποιείται. Με γνώμονα την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του Δήμου και τη διεκδίκηση μεγαλύτερου μεριδίου στις τουριστικές αγορές από ανταγωνιστικούς προορισμούς και με την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου η εκκίνηση του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής γίνεται με τη συμμετοχή του αρμόδιου Αντιδημάρχου Τουρισμού και Απασχόλησης, κ. Ευθύμη Μουντράκη στη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση του Βελγίου που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις Βρυξέλλες (Brussels Holiday Fair).

Ο Αντιδήμαρχος, που βρέθηκε στη βέλγικη πρωτεύουσα από την Παρασκευή μέχρι και χθες που η έκθεση ολοκληρώθηκε, δήλωσε: «Η παρουσία της Ελλάδας και της Κρήτης, είναι πολύ σημαντική, καθώς επικυρώνει την επιλογή των επισκεπτών που έχουν ήδη αγοράσει το πακέτο των διακοπών τους για Ελλάδα, αλλά και επηρεάζει θετικά τους αναποφάσιστους. Άλλωστε, η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για τους Βέλγους. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των διοργανωτών ο αριθμός των επισκεπτών ξεπέρασε και φέτος κατά πολύ τις 100.000.
Μάλιστα από προφορικές, ανεπίσημες, δηλώσεις τοπικών πρακτόρων και αεροπορικών εταιρειών, η Ελλάδα παρουσιάζει αυξητική τάση της τάξης του 10-12% για την ερχόμενη καλοκαιρινή σεζόν.»

Να σημειωθεί ότι η χρονική στιγμή που διεξάγεται η BRUSSELS EXPO είναι εξαιρετική, καθώς οι μήνες Ιανουάριος, Φεβρουάριος και Μάρτιος είναι οι παραδοσιακοί μήνες κρατήσεων για τις καλοκαιρινές διακοπές των βορειοευρωπαίων.

Επόμενος σταθμός είναι η τουριστική έκθεση στο Ισραήλ και έπεται η έκθεση στη Σουηδία.