Παγκρήτιο Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι

Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή 300 παιδιών ολοκληρώθηκε το προηγούμενο σαββατοκύριακο το ΑΤΟΜΙΚΟ σχολικό πρωτάθλημα σκάκι στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Κρήτης, στις Γούρνες. Η Σκακιστική Ακαδημία Χερσονήσου και η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Χερσονήσου διοργάνωσαν - σε συνεργασία με το Σκακιστικό Όμιλο Ηρακλείου και τον ΟΑΑ Ηρακλείου και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Europe Direct - την εξαιρετικά σημαντική αυτή διοργάνωση. Οι διοργανωτές εξέφρασαν ιδιαίτερη ικανοποίηση από τα σχόλια των συμμετεχόντων, συνοδών και θεατών ότι ήταν «κατά γενική ομολογία μια εξαιρετικά επιτυχημένη διοργάνωση». Ανάμεσα στις καινοτομίες του φετινού πρωταθλήματος ήταν και η ειδική μέριμνα για τους γονείς ώστε να περάσουν πιο ευχάριστα τις ώρες αναμονής τους.

Οι διοργανωτές αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν το πλήθος των εθελοντών που βοήθησε τα μέγιστα στην αρτιότατη διοργάνωση και αναμένουν με μεγάλη χαρά να υποδεχθούν και την επόμενη Κυριακή 8 Μαρτίου, το πλήθος των μαθητών που θα καταφθάσει από όλη την Κρήτη για τη διεξαγωγή του ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ ΟΜΑΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΣΚΑΚΙ.

Το πρόγραμμα της Κυριακής περιλαμβάνει την επιβεβαίωση συμμετοχών των σχολικών ομάδων (9.30΄-10.30΄), την έναρξη των αγώνων στις 11.00 το πρωί και, στη συνέχεια, τη διεξαγωγή πέντε αγώνων από τετραμελείς ομάδες ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ, ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ, ΛΥΚΕΙΩΝ. Η τελετή λήξης θα πραγματοποιηθεί στις 16.30΄ το απόγευμα.