Ομάδες Συμβουλευτικής Γονέων

Στο πλαίσιο των κοινωνικών δραστηριοτήτων του Δήμου Χερσονήσου θα λειτουργήσουν ομάδες Συμβουλευτικής Γονέων στις τέσσερις δημοτικές ενότητες (Μάλια – πρώην δημαρχείο, Χερσόνησος – Πνευματικό Κέντρο Λιμ. Χερσονήσου, Γούρνες – γραφεία Κ.Ε.Δ.Χ., είσοδος πρώην αμερικάνικης βάσης, Επισκοπή – πρώην δημαρχείο).

Ενημερωτική συνάντηση με τους διευθυντές των σχολείων και με εκπροσώπους Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με στόχο την αποτελεσματικότερη και τη διευρυμένη λειτουργία των Ομάδων Στήριξης Γονέων πραγματοποιήθηκε χθες μετά από πρωτοβουλία του τμήματος Κοινωνικής Προστασίας και της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Χερσονήσου (Κ.Ε.Δ.Χ.)

 

Στόχος των «Σχολών Γονέων» είναι η στήριξη και η ενίσχυση των γονέων, ώστε να βελτιώσουν την επικοινωνία στην οικογένεια, να αντιληφθούν τις αναπτυξιακές ανάγκες των παιδιών τους, αποδεχόμενοι τις δυνατότητες και τις αδυναμίες τους ώστε να ενδυναμωθούν οι σχέσεις μέσα στην οικογένεια και να βελτιωθεί η καθημερινότητα και η ποιότητα ζωής.

 

Όπως αναφέρθηκε, οι συνεδρίες θα γίνονται κάθε δεκαπέντε (15) ημέρες στις κατά τόπους δημοτικές ενότητες και θα διαρκούν δύο (2) ώρες. Κάθε ομάδα θα αποτελείται από δεκαπέντε (15) μέλη που θα έχουν τη δυνατότητα συζήτησης και ανταλλαγής εμπειριών μέσα από βιωματικές ασκήσεις. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν. Μάλιστα, υπάρχει δυνατότητα δημιουργίας και πρωινών τμημάτων για όσους γονείς το επιθυμούν, εφόσον εκδηλωθεί έγκαιρα ενδιαφέρον και συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός συμμετεχόντων.

Αιτήσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται από 20 Οκτωβρίου έως και 30 Οκτωβρίου 2015 στις διευθύνσεις των σχολείων του Δήμου (δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια).

Επίσης, για περισσότερες πληροφορίες και για υποβολή αιτήσεων συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της Κ.Ε.Δ.Χ. (είσοδος πρώην αμερικάνικης βάσης), ώρες 10.00-12.00, τηλ. (και φαξ) επικοινωνίας: 2810-332138.  Αιτήσεις υποβάλλονται και μέσω e-mail: d.plevraki@hersonisos.gr. Υπεύθυνη του προγράμματος είναι η κ. Δέσποινα Ταξειδαράκη, κοινωνιολόγος.

 

Σύμφωνα με την κ. Πλευράκη, πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης, «Στηρίζουμε μέσα από τη συγκεκριμένη δράση την οικογένεια, ενδυναμώνοντας τους γονείς στο δύσκολο ρόλο τους, μέσα από την συμβουλευτική διαδικασία και την παροχή χρήσιμων πληροφοριών από εξειδικευμένους επιστήμονες. Γονείς και κηδεμόνες έχουν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν και να συζητήσουν για θέματα διαπαιδαγώγησης, αντλώντας πολύτιμες και βοηθητικές γνώσεις. Βασικά θέματα που συζητούν και διαχειρίζονται οι Ομάδες Στήριξης Γονέων είναι η λειτουργία της οικογένειας ως ομάδα, η επικοινωνία των μελών μεταξύ τους και κυρίως η επικοινωνία με τα παιδιά, η σχέση με τους γονείς και τους συνομηλίκους, τα ηλικιακά στάδια που διανύει το παιδί, οι μαθησιακές δυσκολίες, τα χαρακτηριστικά της εφηβείας, η οριοθέτηση των υποχρεώσεων και των δικαιωμάτων των μελών της οικογένειας, η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, οι σχέσεις οικογένειας και σχολείου και πολλά άλλα θέματα μείζονος ενδιαφέροντος για κάθε γονιό.»  

 

 


Αρχεία