Εκδήλωση στις 3 Οκτώβρη με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ηλικιωμένων

Το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι", ένα από τα πλέον σημαντικά προγράμματα κοινωνικού χαρακτήρα, θα τιμήσουν ο Δήμος Χερσονήσου και η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Χερσονήσου. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ηλικιωμένων το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, στις 18.00΄ στο ΚΠΕ (είσοδος πρώην αμερικανικής βάσης Γουρνών).  

Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» προσφέρει αδιάκοπη παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας. Απευθύνεται σε άτομα τρίτης ηλικίας που δεν αυτοεξυπηρετούνται πλήρως, σε άτομα με κινητικές δυσλειτουργίες και ειδικά προβλήματα, με προτεραιότητα σε αυτούς που ζουν μόνοι τους ή δεν έχουν την πλήρη φροντίδα της οικογένειας τους ή το εισόδημα τους δεν τους επιτρέπει να εξασφαλίσουν τις απαιτούμενες υπηρεσίες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Ο δήμαρχος Χερσονήσου, κ. Γιάννης Μαστοράκης αναφέρει σχετικά: «Στο Δήμο μας υπάρχουν δύο μονάδες «Βοήθεια στο Σπίτι» οι οποίες λειτουργούν άψογα με την ευθύνη της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου και προσπαθούμε να καλύψουν τις ανάγκες των δημοτών τεσσάρων πρώην Καποδιστριακών Δήμων.

Αυτή η παροχή οργανωμένης και συστηματικής φροντίδας στις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού παρέχεται από  ένα κοινωνιολόγο, μία κοινωνική λειτουργό, μία νοσηλεύτρια και τρεις οικογενειακούς βοηθούς, που κατά κοινή ομολογία δείχνουν υπερβάλλοντα ζήλο στην βελτίωση της καθημερινότητας ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

Οι εξυπηρετούμενοι ωφελούνται των πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας που προσφέρει η νοσηλεύτρια και οι οικογενειακοί βοηθοί αναλαμβάνουν τη διεκπεραίωση εξωτερικών εργασιών, την προμήθεια των ηλικιωμένων με είδη άμεσης ανάγκης, καθώς και την καθαριότητα του σπιτιού. Μία επιπλέον αρμοδιότητα των  οικογενειακών βοηθών, ίσως η πλέον σημαντική για τους ανθρώπους αυτούς είναι η συντροφιά που προσφέρουν, αποδεικνύοντας έμπρακτα τον κοινωνικό χαρακτήρα του προγράμματος.»

Τη βραδιά θα πλαισιώσει μουσικά με ευγενική προσφορά,  ο Νίκος Φλαμουράκης με το συγκρότημά του, ενώ συμμετέχει και η χορωδία του ΚΑΠΗ Χερσονήσου. Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη και κατά τη διάρκειά της θα συγκεντρώνονται τρόφιμα και φάρμακα για τις ευπαθείς ομάδες.