main img main img main img main img main img main img main img main img

Ευρωπαϊκή μέρα καθαρισμού 2017 καθαρισμός παραλίας των Γουρνών

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή μέρα καθαρισμού 2017, την Παρασκευή 12/052017, πραγματοποιήθηκε καθαρισμός  στην παραλία των Γουρνών από τα σχολεία που βρίσκονται μέσα στην Πρώην Αμερικανική Βάση. Η δράση έγινε μετά από πρωτοβουλία του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου σε συνεργασία με το Δήμο Χερσονήσου.

 

Από πλευράς Λιμεναρχείου ήταν ο Λιμενάρχης Ηρακλείου κ. Ευθύμιος Δουβής και υπάλληλοι της υπηρεσίας, ενώ από το Δήμο Χερσονήσου, στο σημείο παρευρέθησαν ο Αντιδήμαρχος παιδείας και δια βίου μάθησης κ. Κώστας Παρλαμάς, η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου  κα Δέσποινα Πλευράκη και εκπρόσωποι από τη διεύθυνση περιβάλλοντος. 

 

Οι μαθητές φορώντας καπέλα χωρίστηκαν σε μικρές ομάδες και κάθε ομάδα ανέλαβε διαφορετικές αρμοδιότητες. Άλλοι συνέλεγαν τα σκουπίδια φορώντας γάντια, άλλοι τα κατέγραφαν σε φύλλα εργασίας, άλλοι μετέφεραν τις γεμάτες σακούλες. 

 

Ο ενθουσιασμός και το κέφι ήταν διάχυτα παντού παρά τη ζέστη και τον ήλιο. Κάτι που δείχνει πως η νέα γενιά των Ελλήνων, μεγαλώνει, μαθαίνοντας να σέβεται και να αγαπάει το περιβάλλον, έχοντας ανεπτυγμένη την οικολογική συνείδηση.

 

 

copyright © Δήμος Χερσονήσου