Aπολογισμός εκδηλώσεων "Βιώσιμη Κινητικότητα"

 

Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι εκδηλώσεις του Δήμου Χερσονήσου με σύνθημα "ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΒΕΛΤΙΩΝΩ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Βιώσιμης Κινητικότητας που φέτος (2011) αριθμεί 2000 συμμετοχές και εστιάζει στο ζήτημα της εναλλακτικής μετακίνησης. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 20 Σεπτεμβρίου στα Μάλια, συνεχίστηκαν στην Επισκοπή και στη Χερσόνησο και περιλάμβαναν ομιλίες, συναντήσεις ανταλλαγής απόψεων και επίδειξη λειτουργίας ηλεκτροκίνητων πατινιών ενώ στις 25 Σεπτεμβρίου ολοκληρώθηκαν με πεζοπορία στο φαράγγι και τον ποταμό Αποσελέμη που συνδυάστηκε με εθελοντικό καθαρισμό.  

 

Στο επίκεντρο των εκδηλώσεων βρέθηκε η μετακίνηση χωρίς αυτοκίνητο. Μια επιλογή που αδιαμφισβήτητα συμβάλλει στην υγεία, στην προστασία του περιβάλλοντος, στην οδική ασφάλεια, στη βελτίωση της αισθητικής των πόλεων και κυρίως στη βελτίωση του τρόπου ζωής και στη δημιουργία μιας νέας αντίληψης.

 

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης τόνισε ότι είναι στο χέρι μας να κάνουμε την ζωή μας καλύτερη αλλάζοντας ορισμένες συνήθειες όπως τα μέσα που μετακινούμαστε. Φέτος, στα πλαίσια των εκδηλώσεων προτείνουμε ορισμένες βασικές εναλλακτικές επιλογές όπως το περπάτημα, το ποδήλατο και το ηλεκτροκίνητο πατίνι.

 

Η δράση μας δεν σταματάει εδώ, συνεχίζουμε με παρεμβάσεις που διευκολύνουν ακόμα περισσότερο αυτές τις χρήσεις, με περισσότερες δραστηριότητες ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας και βάζουμε μπροστά προγράμματα όπως το «Γνωρίζω το Δήμο μου περπατώντας» ένα ιδανικό πρόγραμμα πεζοποριών και περιπάτων που θα δώσουν τη δυνατότητα στις μικρές τοπικές κοινωνίες του Δήμου μας – σε συνάρτηση με άλλες πολιτιστικές και κοινωνικού χαρακτήρα δράσεις – να ενισχύσουν τους δεσμούς μεταξύ τους και να γνωρίσουν τον ενοποιημένο πλέον Δήμο Χερσονήσου που διαθέτει μοναδικό φυσικό πλούτο αλλά και ποικίλες δραστηριότητες. Το πρόγραμμα θα απευθύνεται επίσης στους υπαλλήλους  

 

Ευχαριστούμε τους φορείς, τους επιστήμονες ομιλητές και όσους συνεργαστήκαμε στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας. Συνεχίζουμε τη συνεργασίας μας για την επίτευξη των κοινών μας σκοπών.